Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till garnering | ||
100 g | Kapris, Hel | |
125 g | Rädisor | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
Kycklingfilé | ||
1 msk | Smör | |
600 g | Kycklingfile | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Till servering | ||
1 kg | Färskpotatis | |
Senapsvinägrett | ||
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Vit balsamvinäger |
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Krydda kycklingfiléerna runtom. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek filéerna gyllene på båda sidor i några minuter. Låt eftersteka ett par minuter på svag värme tills kycklingen är klar.
Koka sockerärtor i lättsaltat vatten ett par minuter och häll av.
Skölj och skiva rädisorna. Vispa ihop ingredienserna till senapsvinägretten. Skär upp kycklingen i ½ cm tjocka skivor och arrangera på ett fat. Häll över vinägretten och dekorera med kapris och rädisor.
Servera kycklingen med nykokt färskpotatis och sockerärtor.
Rätten kan också ätas kall. Häll då bara på hälften av vinägretten och vänta med att dekorera till precis innan servering.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel