Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfilé med senapsvinägrett och färskpotatis
Hemmakock

Kycklingfilé med senapsvinägrett och färskpotatis

30 minEnkelt
431,70 kr
4 portioner 46,25 kr per portion
Monika Ahlbergs matkasse v27. En rätt som kan ätas varm, ljummen eller till och med kall dagen efter!

Till garnering
100 gKapris, Hel
125 gRädisor
150 gSockerärta Färsk
0,5 stGräslök - färsk
Kycklingfilé
1 mskSmör
600 gKycklingfile
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
Till servering
1 kgFärskpotatis
Senapsvinägrett
1 mskHonung Flytande
1 mskDijonsenap
1 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskFlingsalt
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Krydda kycklingfiléerna runtom. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek filéerna gyllene på båda sidor i några minuter. Låt eftersteka ett par minuter på svag värme tills kycklingen är klar.

Koka sockerärtor i lättsaltat vatten ett par minuter och häll av.

Skölj och skiva rädisorna. Vispa ihop ingredienserna till senapsvinägretten. Skär upp kycklingen i ½ cm tjocka skivor och arrangera på ett fat. Häll över vinägretten och dekorera med kapris och rädisor.

Servera kycklingen med nykokt färskpotatis och sockerärtor.

Rätten kan också ätas kall. Häll då bara på hälften av vinägretten och vänta med att dekorera till precis innan servering.