Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
0,5 tsk | Torkad oregano | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Vatten | |
800 g | Krossade Tomater | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Chilipeppar & -pulver | |
0,5 tsk | Lönnsirap | |
1 krm | Örtsalt | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
Bönbullar | ||
2 msk | Japansk soja | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Ströbröd | |
760 g | Kidneybönor | |
0,5 tsk | Citron | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Timjan - torkad |
Skölj av bönorna och mixa dem i en matberedare eller mosa dem med en potatisstöt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop det med händerna. Knåda degen tills allt är välblandat. Rulla lagom stora bönbullar och stek i olja på medelvärme i ca 5 minuter. De ska få fin färg, så skaka bullarna. Bullarna tillsätts sedan i tomatsås.
Tomatsås: Häll krossade tomater, tomatpuré och vatten i en gryta och koka på medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i ca 5 minuter. Tillsätt bönbullarna i tomatsåsen, och låt puttra med i 5-8 minuter tills såsen börjat tjockna lite. Servera allt med valfri pasta, t.ex tagliatelle eller spagetti.
Bild:
Jasmine Lindberg
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko