Gå vidare till huvudinnehåll
Tagliatelle med bönbollar i tomatsås
Hemmakock

Tagliatelle med bönbollar i tomatsås

30 minEnkelt
186,25 kr
4 portioner16,13 kr per portion
En vegansk version av den klassiska Lady & Lufsen-pastan, med inspiration från den fantastiska boken Veganomicon.. Bönbullarna är väldigt snabba och enkla att göra, och det smakar otroligt gott!

Tomatsås
0,5 tskTorkad oregano
2 klyftaVitlök Vanlig
1,5 dlVatten
800 gKrossade Tomater
2 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskTimjan - torkad
1 krmChilipeppar & -pulver
0,5 tskLönnsirap
1 krmÖrtsalt
1 tskVitvinsvinäger
Bönbullar
2 mskJapansk soja
2 mskTomatpuré
2 klyftaVitlök Vanlig
1 dlStröbröd
760 gKidneybönor
0,5 tskCitron
0,5 tskTorkad oregano
1 dlVetemjöl
0,5 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Skölj av bönorna och mixa dem i en matberedare eller mosa dem med en potatisstöt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop det med händerna. Knåda degen tills allt är välblandat. Rulla lagom stora bönbullar och stek i olja på medelvärme i ca 5 minuter. De ska få fin färg, så skaka bullarna. Bullarna tillsätts sedan i tomatsås.

Tomatsås: Häll krossade tomater, tomatpuré och vatten i en gryta och koka på medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i ca 5 minuter. Tillsätt bönbullarna i tomatsåsen, och låt puttra med i 5-8 minuter tills såsen börjat tjockna lite. Servera allt med valfri pasta, t.ex tagliatelle eller spagetti.

Bild:

Jasmine Lindberg