Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomat- och mangosallad | ||
4 st | Kvisttomater | |
1 st | Rödlök | |
1 st | Mango | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Rapsolja | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
870 g | Flintastek | |
Coleslaw | ||
1 tsk | Strösocker | |
200 g | Morötter | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 msk | Majonnäs | |
300 g | Vitkål | |
1,5 tsk | Salt | |
1 krm | Spiskummin |
Dela vitkålen i några klyftor. Skär bort rotstocken. Strimla klyftorna fint. Strö över salt och blanda runt ordentligt. Låt stå i ca 20 min. Skala och riv moroten. Rör ner morot, kummin, socker, peppar, crème fraiche och majonnäs i vitkålen. Blanda väl och smaka av. Skala mango och rödlök. Finhacka rödlöken. Skär mango och tomat i centimeterstora bitar. Blanda mango, tomat, rödlök, vinäger och rapsolja. Krydda med peppar. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den 15-20 cm över glöd, ca 20 min eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska bli genomstekt och samtidigt få fin stekyta. Skär steken i tunna sneda skivor. Servera med salladen, coleslaw och kokt färskpotatis eller bakad potatis.
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt