Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med aprikoser och citronkräm

Kyckling med aprikoser och citronkräm

40 minEnkelt
339,30 kr
4 portioner 35,97 kr per portion
iga kycklingfiléer som tillagas i ugn och serveras med bulgursallad med söta aprikoser, zucchini, rödlök och pressad citron. En festlig och enkel måltid som får ytterligare smak av den syrliga citronkrämen.

2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stCitron
10 stAprikoser Torkade
1 tskSpiskummin
4 stKycklingfile
1 stRödlök
1 stZucchini
3 dlBovete Helt
1 tskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med spiskummin, salta, peppra och bryn runtom i olivoljan.

3

Stek kycklingen mitt i ugnen ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i den. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen färdigstekt.

4

Riv skalet av citronen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.

5

Bulgursallad: Strimla aprikoserna och koka dem med bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

6

Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i bitar.

7

Skala och strimla rödlöken.

8

Stek zucchini och rödlök mjuk i resten av olivoljan. Blanda sedan grönsaksfräset med kokt bulgur och citronsaft.

9

Servera kycklingen med bulgursallad och citronkräm.