Gå vidare till huvudinnehåll
Baconlindad hoki med risotto
Hemmakock

Baconlindad hoki med risotto

30 minEnkelt
404,40 kr
4 portioner 35,54 kr per portion
Vårt paradrecept!

Hoki
500 gHokifilé
200 gBacon Skivat
Risotto
240 gArborioris, (2,5 dl)
75 gParmesanost, (1,5 dl)
1 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 stChilipeppar Röd
4 dlVatten
2 stSchalottenlök
1 stHönsbuljong
1 klyftaVitlök
3 mskOlivolja
70 gFärsk bladspenat
Sallad
1 mskCrema Di Balsamico
100 gKörsbärstomater
65 gMachesallat, (1 paket)
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°C. Skär fisken i ca 2 cm stavar, salta och peppra och linda en skiva bacon runt (man kan även linda bacon runt kortsidan av hela fiskblocket, och skära i stavar när det är tillagat, som på bilden). Lägg i ugnsfast form, tillaga 15-20 min - gärna med sista 5-10 min grill/hög värme för att få knaprigare yta på baconen.

2

Fräs finhackad schalottenlök i olja i en kastrull. Tillsätt

3

5 dl ris, 1 hönsbuljongtärning och slå på lite av vattnet. Låt koka in innan mer vatten/vin tillsätts (totalt 4 dl vatten och 1 dl vin). Ju mer man orkar röra, desto krämigare blir risotton.

4

I en stekpanna, fräs finhackad vitlök i olja. Tillsätt skivad/hackad spansk peppar (mängd beroende på styrka) och 100 g färsk bladspenat. Salta och peppra och ta därefter bort från värmen.

5

Riv parmesan grovt. Tillsätt parmesan och vitlök-spenat-blandningen till det färdiga riset. Rör om.

6

Servera fisk och risotto med tomat, sallad och crème-balsamico snyggt ringlat bredvid!

(Gillar man ädelost, är det även gott att byta ut parmesanen mot ädelost/blåmögelost skuren i mindre kuber).

Bild:

UlmiusStorm