Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Romansallat | |
4 st | Libabröd | |
100 g | Feferoni | |
Tomatsalsa | ||
3 st | Tomater | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
100 g | Salladslök | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
Vitlökssås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Majonnäs | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Citron | |
Falafel- och halloumibiffar | ||
1 krm | Chilipeppar & -pulver | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
2 msk | Kikärtsmjöl | |
800 g | Kikärtor Kokta | |
2 msk | Spiskummin | |
220 g | Halloumi | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Koriander - färsk |
Häll av spadet från kikärterna och mixa dem med kryddorna och mjölet i en mixer eller matberedare. Klipp ned koriandern, även stjälkarna. Riv halloumin grovt och blanda ned. Tillsätt mer mjöl om smeten är för lös. Form till små biffar.
Skala och riv vitlöken fint och blanda med yoghurt, majonnäs och citronskal från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
Tärna tomaterna fint, strimla salladslöken och klipp koriandern. Blanda med citronsaft från en halv citron och smaka av med salt.
Stek biffarna i olja i en stekpanna i ca 3 minuter per sida.
Fyll bröden med biffar, tomatsalsa och salladsblad. Toppa med vitlökssås och feferoni eller inlagd jalapeno.
Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.
Bild:
Lennart Weibull
1 Tunnbröd Vitt 4-p 340g Liba Bröd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Kikärtsmjöl EKO 400g BioFood