Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Oumphspett | ||
| 8 st | Grillpinnar | |
| 560 g | Vegetariska produkter | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Tomat- och myntadipp | ||
| 30 g | Citron, (0,3 st) | |
| 400 g | Kvisttomater | |
| 2 tsk | Honung Flytande | |
| 50 g | Pinjenötter | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,75 tsk | Salt | |
| 0,25 st | Rödlök | |
| 15 g | Färsk ingefära | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Blomkålstabbouleh | ||
| 450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,75 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 200 g | Kvisttomater | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 30 g | Citron, (0,5 st) | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blomkålstabbouleh: Skölj och finhacka blomkålen. Skölj tomat, paprika och gurka och ta bort kärnhusen. Tärna smått.
Skala och finhacka rödlöken samt skölj och finhacka mynta och persilja. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft, olja, salt och peppar. Blanda om väl.
Oumphspett: Trä oumphen på spett och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olja och sätt in i ugnen ca 10 min. Du kan även steka oumphen i en stekpanna om du vill förenkla momentet lite.
Tomat- och myntadipp: Skölj och dela tomat och paprika i mindre bitar. Skala och dela lök och ingefära i mindre bitar.
Lägg alltsammans i en matberedare tillsammans med pinjenötter, mynta, honung, olja, 1 msk citronsaft, salt och peppar. Mixa till en chunky sås.
Servera blomkålstabboulhen med oumphspett och tomat- och myntadipp.
Näringsvärde: 486 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

0,13 kr /st

76,25 kr /kg

54,24 kr /kg

71,90 kr /kg

619,00 kr /kg

56,90 kr /kg

30,00 kr /kg

139,75 kr /kg

269,50 kr /kg

48,09 kr /kg

21,95 kr /st

66,48 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

111,90 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg