Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| Tandoorikyckling | ||
| 1,5 msk | Färsk ingefära | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 0,75 tsk | Spiskummin | |
| 1,5 tsk | Salt | |
| 700 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
| 1,5 tsk | Garam Masala | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,75 tsk | Koriander - torkad | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 0,75 msk | Chiliflakes | |
| 200 g | Yoghurt för Matlagning | |
| Mango- och myntasallad | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Mango Färsk | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 st | Gurka | |
| 1 st | Mynta - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tandoorikyckling: Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.
Lägg över kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Mango- och myntasallad: Skala mangon och gurkan. Dela gurkan på längden och skrapa bort det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurka och mango i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt limesaft och olja. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Servera tandoorikycklingen tillsammans med ris och mango- och myntasallad.
Näringsvärde: Kcal: 601 Fett: 20 g Protein: 45 g Kolhydrater: 58 g
Bild:
Linnea Swärd

299,00 kr /kg

92,79 kr /kg

1 150,00 kr /kg

42,02 kr /kg

44,50 kr /kg

47,38 kr /kg

30,00 kr /kg

70,19 kr /kg

269,50 kr /kg

59,95 kr /kg

217,27 kr /kg

40,56 kr /l

924,24 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

998,21 kr /kg

111,90 kr /kg

119,75 kr /kg

1 355,36 kr /kg