Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
150 g | Sugarsnaps | |
Potatismos | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
220 g | Blomkål Färsk | |
500 g | Potatis Mjölig | |
50 g | Smör | |
Laxbollar | ||
0,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,5 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé Fryst |
Potatismos: Skala potatisen och dela i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet i buketter och koka i saltat vatten.
Laxbollar: Skär laxen i mindre bitar. Skala och dela lök och vitlök i mindre bitar. Lägg lax, lök, vitlök, dill, ägg, vinäger, salt och peppar i en matberedare och mixa till en färs. Forma ca 16 laxbollar med vattensköljda händer och lägg på en ren skärbräda.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek laxbollarna runt om i ca 5-7 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Potatismos: Sila av vattnet från potatis och blomkål och pressa genom en potatispress. Tillsätt smör och grädde och vispa ihop på låg värme på spisen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj sallad och sugarsnaps. Dela sugarsnapsen på längden och blanda med salladen. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt.
Servera laxbollarna med potatismos och sallad.
Näringsvärde: 715 kcal, 37 g protein, 49 g fett, 30 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria