Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Vitvinsvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Plocksallat | |
Till servering | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
Laxspett | ||
1 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Laxfilé | |
0,2 st | Grillpinnar | |
1 msk | Dill - torkad | |
Senapsslungad potatis | ||
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 kg | Färskpotatis | |
2 msk | Dijonsenap | |
1 msk | Majonnäs | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
4 st | Schalottenlök |
Blötlägg spetten i vatten. Värm ugnen till 250 grader.
Koka potatisen i lättsaltat vatten och häll av. Finhacka schalottenlök och gräslök, och blanda samman med potatisen. Rör ihop crème fraiche och majonnäs, smaka av med senap. Blanda ner i potatisen.
Skär laxen i 2 cm breda bitar. Pensla med olivolja runt om och krydda med salt, peppar och eventuellt dill. Trä laxbitarna på spetten och placera i en ugnsfast form. Tillaga i ugn i ca 8 minuter. Fisken är färdig när dess kött “flikar” sig lätt. Håll koll så att den inte blir torr och tråkig.
Skölj och arrangera salladen på ett vackert fat. Klipp över gräslök och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Klyfta citronerna.
Servera laxspetten med den senapsslungade färskpotatisen, grönsallad och citronklyftor.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1