Gå vidare till huvudinnehåll
Marockansk kycklinggryta med oliver och citron
Hemmakock

Marockansk kycklinggryta med oliver och citron

1 tEnkelt
327,35 kr
4 portioner 37,20 kr per portion
En spännande marockansk kycklinggryta som piffas upp med hela citronskivor, oliver och hela vitlöksklyftor. Servera med ditt favoritgryn eller ris.

Tillbehör
2,5 dlCouscous
1 kgKycklingben Frysta
2 dlVatten
390 gKikärtor
290 gKalamataoliver
1 mskCitron
0,5 stPurjolök
10 klyftaVitlök Färsk
Kryddblandning
0,5 tskKanel
1 tskPaprikakrydda
0,5 tskChilipulver
3 mskOlivolja
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 tskIngefära Malen
2 tskSalt
0,5 gSaffran
1 tskSpiskummin
1 tskStrösocker
Sallad
50 gSötmandel Spån
2 stKvisttomater
0,5 stRödlök
0,75 gHaricot Verts Färsk
1 tskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 garder.

2

Kryddblandning: Rör ihop kryddblandningen, gärna i en mortel om du har och tillsätt oljan mot slutet. Lägg kycklingbenen i en stor ugnsfast form eller en gryta som tål ugnsvärme. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen.

3

Skala vitlöksklyftorna och skär purjolöken i stora bitar. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Sila av vätskan från oliverna och tvätta och skär citron i skivor. Tillsätt allting till kycklingen och häll på vattnet. Sätt in formen i ugnen ca 40 min.

4

Koka grynen enligt anvisning på paketet.

5

Sallad: Tina de gröna bönorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Skala och finhacka rödlöken och skölj och tärna tomterna. Blanda samman allting med lite olja och balsamvinäger. Strö över mandeln och servera till den marockanska kycklinggrytan.

Bild:

Linnea Swärd