Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Örtolja | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 0,5 st | Citron | |
| 0,25 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Aubergine | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 125 g | Mozzarellaost | |
| 390 g | Svarta Bönor | |
| 1 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 250 g | Couscous | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 st | Plocksallat | |
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i långa tunna klyftor. Skär paprikan och rödlöken i bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Tillsätt gärna lite buljong för godare smak.
Örtolja: Mixa samman gräslök, dill, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar. Har du ingen mixer går det lika bra att hacka örterna och blanda samman med övriga ingredienser.
Skölj och skär salladen i stora bitar. Skär gurkan på mitten och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Sila av bönorna och spola under kallt vatten. Blanda ner dem i salladen.
Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda samman med couscousen och salladen. Häll över örtoljan och toppa med mozzarella.
Bild:
Linnea Swärd

697,50 kr /kg

54,24 kr /kg

21,95 kr /st

61,64 kr /kg

61,67 kr /kg

135,60 kr /kg

84,78 kr /kg

189,50 kr /kg

1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
51,90 kr /kg

62,78 kr /kg

1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
21,95 kr /st

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg