Dillgurka
Mari Bergman

Dillgurka

45 minEnkelt
61,80 kr
8 portioner2,32 kr per portion
Ett fräscht tillbehör med gurka, dill och citron som passar utmärkt till fisk och skaldjur.

0,5 stDill - färsk
1 stCitron
0,25 krmSenapsfrö
1 mskÄttiksprit
3 mskVatten
2 krmFlingsalt
0,25 krmVitpeppar Hel
2 stGurka
2 mskStrösocker
Instruktioner
1

Hyvla långa remsor av gurkan med en mandolin eller potatisskalare.

2

Mortla 5 vitpepparkorn och 5 senapsfrön och blanda ihop med ättika, socker och vatten.

3

Blanda gurkstrimlorna med ättiksdressingen och låt stå i kylen i 30 min.

4

Finhacka dill och riv citronskal.

5

Blanda gurkan med dill och citronskal och lägg upp på ett fat. Strö över flingsalt och servera meddetsamma.

Bild:

Nurlan Emir