Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 st | Fransk dragon | |
1 st | Citron - Eko | |
3 dl | Vispgrädde | |
150 g | Sugarsnaps | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Olivolja | |
1,5 msk | Kycklingfond | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt Fint | |
2 msk | Smör | |
0,5 dl | Vatten | |
2 st | Schalottenlök |
Finhacka dragonen och riv citronskal. Lägg 1 msk hackad dragon åt sidan (denna används i steg 7).
Blanda dragonen, citronskalet, 1 tsk salt och 3 krm svartpeppar i en liten skål.
Krydda kycklingfiléerna med kryddblandningen runt om.
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök och lägg åt sidan.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i ca 2-3 min på varje sida så att de blir krispiga och får en gyllene färg. Tillsätt en klick smör mot slutet av stekningen. Lyft sedan över kycklingen på en tallrik.
Tillsätt ytterligare en klick smör i pannan och stek vitlök och schalottenlök glansigt.
Tillsätt grädde, kycklingfond och vatten i pannan och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt 1 msk hackad dragon.
Lägg ner kycklingen i såsen med skinnsidan upp och låt puttra i ca 10 min på låg värme eller tills kycklingen är helt genomkokt.
Smaka av såsen med lite citronsaft.
Strimla sugarsnaps och strö över kycklingen i såsen. Servera med kokt pasta, potatis eller ris.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Kycklingfond 180Ml 180ml Garant
1 Svartpeppar malen 20g Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 250g Svenskt Smör från Arla