Gå vidare till huvudinnehåll
Sticky tofu med limeris
Mari Bergman

Sticky tofu med limeris

20 minEnkelt
215,20 kr
4 portioner22,14 kr per portion
En vegetarisk variant på sticky chicken med tofu. Krispigt, kladdigt och smakrikt i en och samma tugga. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 mskRapsolja
0,5 dlMajsstärkelse
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt Fint
0,5 tskChiliflakes
0,5 mskRåsocker Strö
2 dlBasmatiris
2 mskJapansk soja
Köp hem
1 stBroccoli Färsk
1 stLime
4 mskHoisinsås
600 gTofu
1 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tärna tofun och torka lite lätt med papper så att tofun inte är blöt. Salta tofun runt om.

3

Häll majsstärkelse i en form/skål och vänd runt tofubitarna.

4

Dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök.

5

Blanda samman hoisinsås, japansk soja, chiliflakes och råsocker i en liten skål.

6

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek tofu och broccoli tillsammans med ingefära och vitlök på medelhög- hög värme tills tofun får en fin krispig stekyta.

7

Tillsätt såsen i pannan och låt såsen koka in snabbt. Blanda om så att såsen täcker tofu och broccoli ordentligt. Ta av pannan från värmen.

8

Tillsätt rivet limeskal och limesaft i riset.

9

Lägg upp riset i skålar och toppa med sticky tofu.

Bild:

Lina Eriksson