Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fiskbiffar | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 600 g | Koljafile | |
| 1 st | Ägg | |
| 1,5 msk | Citron | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 dl | Ströbröd | |
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 4 msk | Smör | |
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
Fiskbiffar: Ta bort ev ben ur fisken, lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, persilja, citronsaft, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Forma 4 st biffar med vattensköljda händer och vänd i ströbröd på en tallrik.
Stek biffarna på båda sidor på medelvärme i en panna med olja och en klick smör tills det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10- 15 min.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål. Smält smöret i kastrullen. Skiva upp resten av citronen i klyftor, skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.
Servera fiskbiffarna med kokt potatis, ärtor, tomater och skirat smör.
Näringsvärde: Kcal: 577 Fett: 29 g Protein: 28 g Kolhydrater: 48 g
Bild:
Linnea Swärd

195,44 kr /kg

4,20 kr /st

54,24 kr /kg

21,95 kr /st

69,00 kr /l

53,25 kr /kg

16,48 kr /kg

99,80 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

44,88 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr