Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
550 g | Grönsaksblandningar | |
500 g | Kycklingfile | |
3 dl | Vildris | |
1,5 msk | Smör | |
0,5 st | Hönsbuljong | |
1 st | Lime | |
1 msk | Honung | |
0,5 dl | Persilja - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Kinesisk soja |
Koka riset. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med riset, lättkokta grönsaker och gärna lite bröd.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge