Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Raita | ||
125 g | Äpple Royal Gala | |
0,5 st | Gurka | |
2 krm | Salt | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Garam Masala | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
115 g | Citron | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Garam Masala | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
Till servering | ||
3 dl | Matvete | |
Honungsmorötter | ||
300 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Citron | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja, Extra Virgin |
Sätt ugnen på 200 grader.
Raita: Skala, kärna ur och tärna äpple och gurka. Finhacka myntan. Blanda samman äpple, gurka och mynta med yoghurt, och pressa i vitlök. Krydda med garam masala, salt och peppar. Pressa i citronsaft och blanda ordentligt. Ställ kallt till servering.
Morötter: Skala morötterna och skär dem i långa stavar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla lite olivolja och flytande honung över. Salta och peppra efter smak.
Järpar: Blanda nötfärsen med ägg, garam masala, mald ingefära, salt och svartpeppar. Forma 4 järpar och lägg dem på plåten bland morötterna. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Koka matvetet enligt anvisning på paketet.
Servera järparna med matvete, raita och morötter. Pressa saften från resten av citronen över morötterna vid servering.
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini