Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Raita | ||
| 125 g | Äpple Royal Gala | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 krm | Salt | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 1 krm | Garam Masala | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 115 g | Citron | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Salt | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 tsk | Garam Masala | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 tsk | Ingefära Malen | |
| Till servering | ||
| 3 dl | Matvete | |
| Honungsmorötter | ||
| 300 g | Vanliga morötter | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 msk | Citron | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Olivolja, Extra Virgin | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Raita: Skala, kärna ur och tärna äpple och gurka. Finhacka myntan. Blanda samman äpple, gurka och mynta med yoghurt, och pressa i vitlök. Krydda med garam masala, salt och peppar. Pressa i citronsaft och blanda ordentligt. Ställ kallt till servering.
Morötter: Skala morötterna och skär dem i långa stavar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla lite olivolja och flytande honung över. Salta och peppra efter smak.
Järpar: Blanda nötfärsen med ägg, garam masala, mald ingefära, salt och svartpeppar. Forma 4 järpar och lägg dem på plåten bland morötterna. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Koka matvetet enligt anvisning på paketet.
Servera järparna med matvete, raita och morötter. Pressa saften från resten av citronen över morötterna vid servering.

1 Äpple Royal Gala EKO 6-pack Klass1
53,87 kr /kg

62,78 kr /kg

269,50 kr /kg

57,00 kr /kg

1 150,00 kr /kg

54,24 kr /kg

144,00 kr /kg

4,20 kr /st

39,00 kr /kg

13,95 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

869,35 kr /kg

111,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l