Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Röd Paprika | |
4 msk | Grönsaksfond | |
200 g | Vanliga morötter | |
1,5 l | Vatten | |
1 krm | Salt | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Basilika - fryst | |
380 g | Vita Bönor | |
75 g | Citron, ca 0,5 st | |
1 st | Stjälkselleri | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Passerade Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
2 krm | Flingsalt | |
100 g | Bönpasta | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Lagerblad | |
0,5 st | Chilipeppar Röd |
Sätt ugnen på 225 grader.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs löken. Lägg i lagerblad och chiliflakes, rör runt. Häll på vitt vin och grönsaksfond och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt 1 liter vatten och koka upp igen.
Kärna ur paprikan och skär i stora bitar, kärna ur och dela chilin på längden. Blanda med olivolja i en ugnsfast form. Strö över flingsalt och grovmald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka därefter paprikan och chilin i mindre bitar och tillsätt till soppan.
Sila av spadet från de vita bönorna och skölj dem noga under vatten. Ta 1 dl av soppan från kastrullen på spisen och mixa med hälften av de vita bönorna, använd gärna en stavmixer. Tillsätt bönmixen, passerade tomater och ytterligare ½ liter vatten.
Skala och slanta morötter och selleri (spara bladen till servering) och tillsätt till soppan. Koka upp och låt soppan småkoka ca 15 min.
Tillsätt resterande bönor samt bönpastan 3 minuter innan servering och låt pastan koka klart i soppan.
Tillsätt basilika och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.
Garnera soppan med strimlade selleriblad och droppa över lite olivolja.
Näringsvärde: 414 kcal. 14 g protein, 13 g fett, 50 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria