Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torsk | ||
1 tsk | Havssalt | |
1 msk | Olivolja | |
450 g | Torskrygg Fryst | |
Varm sallad | ||
1 st | Mynta - färsk | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 st | Gurka | |
Varm vinegrette | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 st | Schalottenlök | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Ättika | |
0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Olivolja | |
0,5 tsk | Havssalt |
Sätt ugnen på 130 grader.
Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja, smaksätt med havssalt. Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk.
Skala gurkan och dela på länden, skär varje halva i grova bitar. Finhacka schalottenlöken och ingefära. Blanda samman alla ingredienserna till vinegretten förutom myntan.
Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar.
Skeda över salladen på torskryggen och servera.
1 Havssalt Finmalet 200g Spicemaster
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko