Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
2 st | Gurka | |
1 kg | Färsk laxfilé | |
5 tsk | Chipotlepasta | |
2 st | Lime | |
1 st | Koriander - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
2 tsk | Rapsolja | |
2 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Japansk soja | |
1,5 msk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Hel |
Värm ugnen till 175 grader.
Laxfilé: Lägg laxfilén med skinnsidan ner på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
(Hel regnbågsfilé: Filéa den hela regnbågen så att du får två hela filésidor. Lägg en av filéerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, den andra filén går bra att frysa in och likaså fiskrens och skrov).
Krydda laxfilén med 2 tsk flingsalt. Blanda ihop 5 tsk chipotlepasta, 1 msk honung och saften från 1 lime. Fördela blandningen över fisken och sätt in i ugnen i ca 25-30 min.
Gurksallad: Banka gurkorna lätt med en brödkavel. Skär sedan gurkan i bitar och lägg i en skål.
Blanda samman 2 tsk rapsolja, rivet limeskal och saft från 1 lime, 0.5 msk honung, 1 msk soja, 1 krm flingsalt, 1 krm svartpeppar och 2 krm chiliflakes.
Tillsätt dressingen till gurkan 5 min innan servering.
Ta ut fisken ur ugnen och strö över hackad koriander. Servera med den smashade gurksalladen.
Bild:
Roland Persson
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria