Gå vidare till huvudinnehåll
Skördesallad
Mari Bergman

Skördesallad

50 minMedel
303,05 kr
4 portioner33,34 kr per portion
En färgrik och matig sallad på blandade betor och pumpa. Toppad med god getost och krispiga valnötter. Blötlägg gärna linserna en dag i förväg eller använd färdigkokta linser.

Citrondressing
1 mskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar
1 mskRosmarin - färsk
1 stCitron - Eko
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Skördesallad
100 gSalladsmix
2 dlQuinoa
2 stRödlök
250 gRödbetor
2 krmSvartpeppar
0,5 tskSalt Fint
150 gGetost, Chevre
50 gValnötter
300 gButternutpumpa
3 mskOlivolja
1 dlGröna Linser Torkade
250 gGulbetor
2 mskRosmarin - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skördesallad: Skala och klyfta betorna. Skala pumpan och ta bort kärnorna. Skär pumpan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.

3

Lägg betor, pumpa och rödlök på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olivolja, finhackad rosmarin samt salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 30 min.

4

Koka quinoa och linser enligt anvisning på förpackningarna. Sila av quinoan och linserna och spola i kallt vatten.

5

Citrondressing: Blanda samman olja, rivet citronskal, citronsaft, honung, finhackad rosmarin samt en nypa salt och peppar i en skål.

6

Skördesallad: Blanda quinoa, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med de rostade grönsakerna, smulad getost och valnötter. Ringla över citrondressingen. Ät och njut.

Bild:

Lina Eriksson