Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citrondressing | ||
1 msk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
1 st | Citron - Eko | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Skördesallad | ||
100 g | Salladsmix | |
2 dl | Quinoa | |
2 st | Rödlök | |
250 g | Rödbetor | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
150 g | Getost, Chevre | |
50 g | Valnötter | |
300 g | Butternutpumpa | |
3 msk | Olivolja | |
1 dl | Gröna Linser Torkade | |
250 g | Gulbetor | |
2 msk | Rosmarin - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Skördesallad: Skala och klyfta betorna. Skala pumpan och ta bort kärnorna. Skär pumpan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Lägg betor, pumpa och rödlök på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olivolja, finhackad rosmarin samt salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Koka quinoa och linser enligt anvisning på förpackningarna. Sila av quinoan och linserna och spola i kallt vatten.
Citrondressing: Blanda samman olja, rivet citronskal, citronsaft, honung, finhackad rosmarin samt en nypa salt och peppar i en skål.
Skördesallad: Blanda quinoa, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med de rostade grönsakerna, smulad getost och valnötter. Ringla över citrondressingen. Ät och njut.
Bild:
Lina Eriksson
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1 150g
1 Quinoa Tricolore 500g Garant