Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostade grönsaker | ||
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Blomkål | |
200 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
Grund | ||
1 dl | Basmatiris | |
0,5 st | Huvudsallat | |
1 st | Avokado | |
150 g | Raw slaw | |
Tahinidressing | ||
1 krm | Salt | |
2 tsk | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Sesampasta | |
2 msk | Vatten | |
0,5 st | Lime | |
1 msk | Honung Flytande |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Rostade grönsaker: Skala och tärna potatisen. Blanda med olivolja och salt efter smak. Lägg potatistärningarna på ena sidan av plåten och sätt in i ugnen i ca 10 min.
Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en bunke.
Ta ut plåten med potatisen och lägg blomkålsblandningen bredvid.
Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg på plåten.
Sätt in i ugnen och rosta ytterligare i 20 min.
Grund: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen. Skär avokadon i skivor.
Dressing: Mixa ihop sesampasta/tahini, limesaft, vatten, honung och soja med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.
Montering: Ta fram två djupa breda tallrikar. Fördela ris i botten och lägg rostad potatis, rostad blomkålsblandning, rostade rödlöksskivor, avokadoskivor, raw slaw och strimlad sallad runt om. Ringla över tahinidressing och servera.
Näringsvärde: 827 kcal, 25 g protein, 36 g fett, 90 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko