Gå vidare till huvudinnehåll
Buddha bowl med kryddrostad blomkål och kikärtor
Mari Bergman

Buddha bowl med kryddrostad blomkål och kikärtor

50 minEnkelt
200,15 kr
2 portioner 37,09 kr per portion
En fräsch maträtt med många härliga smaker och texturer. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,46

Rostade grönsaker
1 tskPaprikakrydda
1 stBakplåtspapper
1 tskSpiskummin
1 tskHonung Flytande
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
380 gKikärtor Kokta
2 tskOlivolja
0,5 stBlomkål
200 gPotatis Fast
1 krmSalt
Grund
1 dlBasmatiris
0,5 stHuvudsallat
1 stAvokado
150 gRaw slaw
Tahinidressing
1 krmSalt
2 tskJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
3 mskSesampasta
2 mskVatten
0,5 stLime
1 mskHonung Flytande
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Rostade grönsaker: Skala och tärna potatisen. Blanda med olivolja och salt efter smak. Lägg potatistärningarna på ena sidan av plåten och sätt in i ugnen i ca 10 min.

3

Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.

4

Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en bunke.

5

Ta ut plåten med potatisen och lägg blomkålsblandningen bredvid.

6

Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg på plåten.

7

Sätt in i ugnen och rosta ytterligare i 20 min.

8

Grund: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

9

Skölj och strimla salladen. Skär avokadon i skivor.

10

Dressing: Mixa ihop sesampasta/tahini, limesaft, vatten, honung och soja med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.

11

Montering: Ta fram två djupa breda tallrikar. Fördela ris i botten och lägg rostad potatis, rostad blomkålsblandning, rostade rödlöksskivor, avokadoskivor, raw slaw och strimlad sallad runt om. Ringla över tahinidressing och servera.

Näringsvärde: 827 kcal, 25 g protein, 36 g fett, 90 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir