Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklinggryta | ||
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Rödlök | |
1 st | Paprika | |
1 st | Saffran | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
1,5 tsk | Spiskummin | |
6 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
2 dl | Couscous | |
30 g | Mandlar | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Granatäpple | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Morötter | |
0,5 st | Lime |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklinggryta: Skala och klyfta löken och skala och grovhacka vitlöken. Skölj och skär paprikan i bitar.
Blanda ihop saffran, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar i ett litet glas.
Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, paprika och kryddblandningen på medelvärme i ca 2 min. Tillsätt kycklingben, buljong, vinäger, tomatpuré, honung, vatten och hela cocktailtomater. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Låt grytan puttra under i lock ca 30 min. Lyft sedan av locket och låt den puttra ytterligare i 10 min.
Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och blanda med olja. Rosta i ugn i ca 20 min.
Koka grynet enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och finhacka persilja och pilla ur granatäppelkärnor.
Servering: Blanda det kokta grynet med persilja och granatäppelkärnor och pressa över limesaft. Smaka av grytan och krydda ev med mer salt och peppar. Lägg upp kycklinggrytan på ett fat och toppa med rostade morötter och hackade mandlar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 552 kcal. 38 g protein, 19 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant