Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Betor | ||
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
1 kg | Rödbetor Färsk | |
1 msk | Honung Flytande | |
Topping | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
50 g | Valnötter | |
0,5 st | Romansallat | |
Auberginekräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Aubergine | |
75 g | Fetaost | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger |
Betor: Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung, timjan och salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 35-40 min.
Auberginekräm: Dela auberginen på längden och skär några snitt i varje halva. Smörj in båda halvorna med olja och krydda med lite salt. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min under betorna. Skala vitlöksklyftorna och gnid in dem i lite olja och lägg på plåten sista 10 min så att de rostas tillsammans med auberginen.
Topping: Tärna sidfläsket smått. Grovhacka valnötterna.
Stek sidfläsket krispigt i en varm stekpanna. Tillsätt nötterna och fräs hastigt på medelvärme tillsammans med fläsket. Sänk värmen men håll det varmt. Skölj och grovhacka basilikan och blanda ner i pannan. Skölj salladen och skär den i stora bitar.
Auberginekräm: Ta ut auberginehalvorna och vitlöken. Gröp ur det mjuka köttet och lägg i en skål tillsammans med vitlöken. Smula i fetaosten och mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Tillsätt olja, honung och vinäger och smaka av med salt och peppar.
Ta ut de rostade betorna, vänd upp dem med salladen och strö över de knaperstekta sidfläsket och valnötterna. Servera med auberginekrämen.
Näringsvärde: Kcal: 545 Fett: 37 g Protein: 15 g Kolhydrater: 35 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sidfläsk Färsk Skivat Garant