Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
1 msk | Vatten | |
150 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Potatismjöl | |
Fyllning | ||
4 st | Rödbetor Färsk | |
1 dl | Riven Ost | |
1 st | Ägg | |
200 g | Fetaost | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
2 dl | Gräddfil | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 dl | Solroskärnor Rostade | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
Till servering | ||
100 g | Ärtskott | |
70 g | Ruccolasallat |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka rödbetorna i 20–30 minuter eller tills de har blivit mjuka. Låt dem svalna och gnid sedan av skalen. Skiva rödbetorna tunt.
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg med händerna eller med en elvisp. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rektangel eller rundel. Fodra hela insidan av en pajform, cirka 23 cm i diameter eller cirka 40 × 15 cm, med degen. Skär av överhängande deg, nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i kylen i 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Smula sönder fetaosten och blanda samman med gräddfil, ägg, honung och kryddor. Fördela rödbetsskivorna över pajbottnen, täck med fetaostblandningen och toppa med den rivna osten.
Grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och strö dem över den färdiga pajen. Servera tillsammans med ärtskott och rucolasallad.
Bild:
Karoline Jönsson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1