Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsbakad potatis | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
600 g | Potatis | |
Snabbpicklad morot och gurka | ||
1 krm | Salt | |
3 msk | Äppelcidervinäger | |
3 msk | Honung Flytande | |
0,5 st | Gurka | |
100 g | Morötter | |
Krämig gurksallad | ||
1 krm | Salt | |
0,75 dl | Majonnäs | |
125 g | Bostongurka | |
Fisk | ||
2 msk | Smör | |
2 st | Ägg | |
600 g | Torskfilé | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Panko |
Sätt ugnen på 200 grader.
Ugnsbakad potatis: Skölj och halvera potatisarna och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja och salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatisen är genommjuk och har en fint rostad yta.
Snabbpicklad morot och gurka: Hyvla moroten och gurkan med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Marinera grönsaksremsorna i en bunke i honung och vinäger och smaka av med salt.
Krämig gurksallad: Blanda bostongurkan med majonnäsen och smaka av med salt.
Fisk: Lättvispa äggen i en bunke. Placera mjölet och ströbrödet på varsin assiett. Vänd fisken först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek fisken i smör i ca 3 minuter på varje sida till en frasig brynt yta. Smaka av med salt.
Servera fisken nystekt med den ugnsbakade potatisen, de picklade grönsakerna och den krämiga gurksalladen.
Näringsvärde: 649 kcal. 36 g protein, 26 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Jacob Fridholm
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla