Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kladdkaka | ||
| 150 g | Mörk chokladkaka | |
| 100 g | Polly | |
| 150 g | Smör | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 100 g | Cashewnötter Saltade | |
| 3 dl | Råsocker Strö | |
| 3 st | Ägg | |
| 200 g | Färskost Naturell | |
| Servera med | ||
| 200 ml | Vaniljglass | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan.
Hacka nötterna grovt. Dela 1/3-del av äggen i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop sockret med äggvita och de resterande äggen, vispa ner chokladen.
Vänd ner, nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

395,60 kr /kg

34,50 kr

182,38 kr /kg

4,20 kr /st

122,50 kr /kg

43,90 kr /l

69,00 kr /l

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

49,00 kr /kg

