Pepparkakskladdkaka
Malin Andersson

Pepparkakskladdkaka

20 minEnkelt
37,95 kr
1 portion5,05 kr per portion
En julig kladdkaka med smak av pepparkaka, perfekt som dessert efter all julmat eller som del av årets julbak. Pepparkakskladdkakan är enkel att baka och kommer bli en given succé hos både stora och små under advent och jul. Receptet ger ca 12 bitar. Fler recept: Pepparkakssnittar, Pepparkakor, Kladdkaka

100 gMat & Bak Smör
3 mskKakao
1 mskStröbröd
2 stÄgg
2,5 dlStrösocker
1 dlVetemjöl
1 mskPepparkakskrydda
1 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175° (ca. 165 grader för varmluftsugn). Smörj och bröa en springform på ca 24 cm med ströbröd.

2

Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.

3

Rör ner socker, mjöl och kryddor (vänta med äggen) så att allt blir väl blandat.

4

Vänd försiktigt ner äggen i smeten och blanda väl.

5

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

6

Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera!

Bild:

Kerstin Eriksson