Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Ugnsbakade rotfrukter | ||
| 200 g | Palsternacka | |
| 200 g | Morötter | |
| 2 st | Gul lök | |
| 2 msk | Kokosolja | |
| 2 tsk | Flingsalt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| Lax | ||
| 1,5 st | Citron | |
| 2 tsk | Flingsalt | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 500 g | Laxfilé Fryst | |
| 3 msk | Kokosolja | |
| 0,5 dl | Olivolja | |
| Blomkålspuré | ||
| 1 krm | Vitpeppar Malen | |
| 0,75 st | Blomkål Färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 dl | Soyabaserad matlagning | |
| 2 krm | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lax: Pressa ut saften ur citronerna i en form eller på en stor tallrik. Blanda citronsaften med olivolja/kokosolja, salt och peppar samt finhackad vitlök. Rör om ordentligt med en gaffel. Lägg ner laxbitarna i formen eller tallriken med citronmarinaden, smörj in fisken väl med marinaden. Täck med plastfolie och låt stå och dra i cirka 30 min.
Ugnsbakade rotfrukter: Skala och hyvla morötter och palsternacka med en grönsaksskalare eller osthyvel. Skala och strimla gul lök. Lägg morötter, palsternacka och lök i en ugnsfast form. Toppa med klickar av kokosolja/olivolja, salta och peppra. Stek i ugnen i cirka 20-30 minuter eller tills rotfrukterna fått en fin brun färg och lite hårt stekta kanter. Rör om då och då och se till att vända rotfrukterna i den smälta oljan.
Blomkålspuré: Skär bort roten från blomkålen och dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten tills blomkålen mjuknat. Häll av vattnet från kastrullen och tillsätt sojagrädde, olivolja, salt och peppar i kastrullen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm grädden och blomkålen någon minut. Mixa sedan med en mixerstav tills du får en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Värm oljan i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme cirka 2-3 min på båda sidor. Servera laxen tillsammans med rostade rotfrukter och blomkålspuré.
Näringsvärde: 707 kcal, 28 g protein, 57 g fett, 20 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

31,90 kr /kg

13,95 kr /kg

19,75 kr /kg

258,86 kr /l

48,18 kr /kg

184,88 kr /kg

45,66 kr /kg

75,80 kr /l

26,95 kr

34,50 kr

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

665,56 kr /kg

29,17 kr /kg
