Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 1 krm | Salt | |
| Ärtpuré | ||
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Citron | |
| 400 g | Gröna Ärtor | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Fisk | ||
| 2 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Ägg | |
| 4 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Smör | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| 2 dl | Panko | |
| 1 tsk | Salt | |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Koka gärna potatis till recept 3 och förvara i kylen.
Ärtpuré: Häll tinade ärter i en bunke. Tillsätt myntablad, citronsaft och olivolja och mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Fisk: Vispa ihop ägget i en djup tallrik och häll pankoströbröd och vetemjöl på varsin flat tallrik. Krydda vetemjölet med paprikapulver, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Vänd varje fiskbit först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera dina fish fingers med myntakryddad ärtpuré, kokt potatis och en citronklyfta.
Näringsvärde: 499 kcal. 37 g protein, 18 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson

54,24 kr /kg

16,48 kr /kg

269,50 kr /kg

53,25 kr /kg

4,20 kr /st

179,88 kr /kg

124,75 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

31,95 kr

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg