Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Chips | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 4 st | Bakpotatis | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Krispsallat | |
| 2 msk | Citron | |
| Remouladsås | ||
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 dl | Pickles | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 2 msk | Citron | |
| 1 msk | Majonnäs | |
| 2 krm | Salt | |
| Fish | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 450 g | Fiskpinnar | |
Värm ugnen till 200 grader.
Chips: Tvätta potatisen noga. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
Blanda potatisen i en bunke med oljan. Sprid ut potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 30 min. eller tills potatisen har fått fin gyllene färg. Salta efter smak.
Remouladsås: Blanda creme fraichen och majonnäs i en bunke. Finhacka pickles och dill och blanda med creme fraicheröran. Smaka av med citronsaft, dijonsenap, salt och peppar.
Fish: Stek fiskfiléerna i olja gyllene på båda sidor.
Servera gärna i en strut av tidningspapper eller lägg upp fisk, chips, sås, salladsblad och citronklyftor på tallrikar.
Bild:
Nurlan Emir

46,50 kr /kg

1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
430,00 kr /kg

54,24 kr /kg

39,63 kr /kg

72,50 kr /l

597,50 kr /kg

77,38 kr /kg

82,11 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

0,83 kr /st

167,80 kr /kg

1 014,71 kr /kg

153,26 kr /kg

29,17 kr /kg

