Gå vidare till huvudinnehåll
Våffla med skagenröra
Mia Troberg

Våffla med skagenröra

15 minEnkelt
457,00 kr
4 portioner76,86 kr per portion
Dessa våfflor kan man med fördel dela i mindre bitar och servera som förrätt. Vill du så går det även bra att använda färdigskalade räkor. Fler våffelrecept: Kyckling och våfflor, Klassiska våfflor

Skagenröra
0,5 stRödlök
0,5 dlMajonnäs
1 krmSvartpeppar
1 kgFrysta räkor
75 gStorkornskaviar Röd
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tskSalt Fint
1 tskCitronjuice - råpressad
0,5 stDill - färsk
Våffelsmet
3,5 dlVetemjöl
100 gSmör
2 tskBakpulver
0,5 tskSalt Fint
4 dlMellanmjölk
Instruktioner
1

Skala rödlöken och finhacka sedan både den och dillen.

2

Skagenröran: Skala ev räkorna. Spara lite av ingredienserna till garnering. Blanda räkor med dill, majonnäs, crème fraiche, citron, lök och rom. Smaka av med salt och peppar.

3

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.

4

Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.

5

Häll på 0,75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.

6

Toppa våfflorna med skagenröra.

Näringsinnehåll: Kcal: 526, Protein: 37 g, Fett: 20 g, Kolhydrater: 48 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell