Recept | Gryta | Nötkött

Tommy Myllymäkis lördagschili med gräddfil och bröd

Foto: Linnea Swärd Tommy Myllymäkis lördagschili med gräddfil och bröd

Tommy Myllymäkis populära ”lördagschili”, en otroligt mustig och god gryta som kräver sina 3 timmar på spisen. Som tur är går den på ett kick att förbereda och sköter sig sedan själv på spisen. Så jag kan varmt rekommendera att koka ihop din goda chili en- två dagar i förväg för en lugn och lustfylld måltid. (Tastelines matkasse v8 2014)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.

2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.

3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.

4. Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna.

Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil och smörstekt bröd.

Recept: Tommy Myllymäki

Näringsvärde:
Kcal: 690
Fett: 40 g
Protein: 45 g
Kolhydrater: 38 g

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Borttagen medlem :

Borttagen medlem :

Ninni :

Toppengod!!

Anette :

Supergott, den här blev en favorit i vår familj. Den här kommer vi att laga fler gånger,

Marcus :

Jo, jätte go! Gjorde den idag igen

Susanne :

Tyckte denna rätt var jätte god. Hela familjen gillade den;)

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst