Recept | Huvudrätt | Fisk

Louise lax med blomkålscouscous och basilikakräm

Foto: Sanna Livijn Wexell Louise lax med blomkålscouscous och basilikakräm

Gästkocken Louise Johansson lagar fantastisk lax med blomkålscouscous. Blomkålen har verkligen fått ett uppsving på grönsakskartan och är perfekt att servera som ett alternativ till couscous, bulgur och ris. Den innehåller massor av vitaminer och mineraler som C vitamin, beta-karoten, kalcium samt järn. (Tastelines matkasse v47 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 90 grader.

2. Blomkålscouscous: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Pulsmixa buketterna i en matberedare till couscous-storlek och sjud i vattnet i cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.

3. Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Salta och peppra. Ugnsbaka med termometer till innertemperaturen är 52 grader, det tar cirka 15 minuter.

4. Basilikakräm: Mixa under tiden basilikablad, ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt.

5. Blomkålscouscous: Blanda blomkålscouscousen med olivolja, citronsaft och rivet skal, riven grana padano, salladsblad samt salt och peppar efter smak.

Servera laxen med blomkålscouscousen och basilikakrämen.

Recept: Louise Johansson
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 717   kcal, 41   g protein, 59   g fett, 5   g kolhydrater.


Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Retlermikes :

Retlermikes :

Sofie :

Det här var väldigt gott! Bra vardagsmat, gick snabbt att göra. Toppbetyg.

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst