Recept | Buffé | Fisk

LCHF-Smörgåstårta med lax och räkor

Foto: Linnea Swärd LCHF-Smörgåstårta med lax och räkor

Smörgåstårtan är gjord utan mjöl och smakar helt underbart. En sats räcker till 8 portioner.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

En sats, 8 port:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg med en elvisp så att det blir en fluffig smet.   Smält smöret och häll i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner i äggsmeten snabbt. Bröa en smord brödform med pofiber och häll i smeten. Baka i 40 minuter. Ta ur formen försiktigt, peta med en kniv så att den lossnar. Låt svalna. Håll handen på brödet och skär försiktigt den i tre skivor på längden, gärna med en laxfilékniv eller annan vass platt kniv.
2. Fyllning 1: Skär lax i små bitar och hacka räkorna grovt. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.   Spara 1,5 dl av denna röra till dekoration.
3. Fyllning 2: Blanda rom med riven urpressad gurka, crème fraiche, lök och smaka av med salt och peppar.
4. Skölj och ansa alla grönsaker. Du kan strimla dem och lägga i iskallt vatten med isbitar så krullar strimlorna ihop sig snyggt.
5. Bred ut fyllning 1 på första brödskivan men spara 1,5 dl till dekoration. Lägg på nästa bröd och bred ut fyllning 2. Lägg på den översta brödskivan och spackla hela tårtan med ”spacklet”. Klicka på fyllning 1 i några klickar. Rulla ihop laxen till rosor. Lägg på räkor och rom. Dekorera sedan med grönsaker på valfritt sätt. Ställ kallt till servering.


Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Jelly Bean

Näringsinnehåll:

Energi (kcal)
631,1

Protein (g)
24,5

Fett (g)
56,0

Kolhydrater (g)
7,9

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst