Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Glutenfri lyxäppelpaj

Glutenfri lyxäppelpaj

Hösten 2010 en regnig dag gick Jessica vidare ifrån den första uttagningen till tv-programmet Sveriges Mästerkock, med detta recept på världens godaste äppelpaj!

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

• Värm ugnen till 225 grader.
• Mixa eller blanda för hand ihop alla ingredienser till degen.
• Tryck ut degen i en pajform, det är lättare än att kavla.
• Grädda pajskalet i 10 minuter.
• Låt pajskalet svalna.
• Skala och kärna ur äpplena till fyllningen och dela ner dem i kuber.
• Koka upp 4-6 äpplen, socker, calvados och smör i en kastrull.
• Låt småkoka i 15–20 min tills äpplena mjuknat och det blivit ett grovt äppelmos.
• Skiva 2-3 äpplena till dekorationen tunt.
• Bred äppelmoset över pajskalet och lägg på äppelskivorna i ett vackert mönster.
• Grädda hela pajen i 20–30 minuter tills äppelskivorna mjuknat.
• Värm aprikosmarmeladen och sila bort eventuellt fruktkött.
• Pensla äpplena med aprikosmarmeladen.
• Servera pajen kylskåpskall med en klick crème fraiche eller vaniljglass.



Receptet kommer från boken ”Nytt fikabröd – baka gott utan gluten”, som är skriven av Jessica Frej och Maria Blom. Boken ges ut av Massolit förlag och är fotograferad av Christina Sundin.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 0.5 dl calvados
Ca 202,05 kr/port Summa 202,05 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst