Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Ärt- och avokadoröra | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 dl | Havrefraiche | |
| 1 st | Avokado | |
| 0,25 st | Citron | |
| 100 g | Vegansk majonnäs | |
| 200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Tomatröra | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 100 g | Soltorkade Tomater | |
| 1 dl | Havrefraiche | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 100 g | Vegansk majonnäs | |
| Topping | ||
| 50 g | Sparris Färsk | |
| 0,25 st | Zucchini | |
| 100 g | Morötter | |
| 500 g | Formfranska | |
Ta fram ärtorna, låt stå framme och tina.
Sila tomaterna i en sil så att oljan rinner av.
Tomatröra; mixa alla ingredienser i en mixer/stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Ärt- och avokadoröra; dela och gröp ur avokadon, kläm ur citronjuice och mixa tillsammans med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Montering; skär bort kanterna på brödet så att det blir jämna och fina kanter. Placera 3-4 brödskivor på ett uppläggningsfat.
Bred ut ca hälften av tomatröran och lägg sedan på nästa lager bröd och bred ut resterande tomatröra.
Lägg på översta brödlagret och fördela ärt- och avokadoröran på toppen och runt kanterna tills smörgåstårtan är helt täckt. Toppa med valfri topping, vi valde att toppa med tunt skivad zucchini, morot, sparris och lite ärtor.
Bild:
Kerstin Eriksson

102,50 kr /l

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

54,24 kr /kg

98,48 kr /kg

53,25 kr /kg

225,48 kr /kg

239,80 kr /kg

49,83 kr /kg

13,95 kr /kg

34,50 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

