Gå vidare till huvudinnehåll
Chili con carne på högrev

Chili con carne på högrev

6 tEnkelt
666,50 kr
8 portioner 46,76 kr per portion
Chili con carne på högrev med kikärtor (kock Markus Aujalay)

1 stGul lök
1 stPersilja - färsk
2 tskTorkad oregano
1,5 mskSpiskummin
200 gBorlottibönor
200 gRökt Sidfläsk Bit
2 tskTimjan - torkad
1,2 kgHögrev
2 stChilipeppar Röd
200 gKikärtor
1 mskKakao
1 stVitlök
1 lRött vin
6 mskTomatpuré
200 gVita Bönor
2 stChilipeppar Färsk
Instruktioner
1

Skär köttet i grytbitar och bryn i olja tills det fått fin färg. Använd en stor gryta. Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet. Låt sjuda under lock 2 timmar. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja.