Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1,5 msk | Spiskummin | |
200 g | Borlottibönor | |
200 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
1,2 kg | Högrev | |
2 st | Chilipeppar Röd | |
200 g | Kikärtor | |
1 msk | Kakao | |
1 st | Vitlök | |
1 l | Rött vin | |
6 msk | Tomatpuré | |
200 g | Vita Bönor | |
2 st | Chilipeppar Färsk |
Skär köttet i grytbitar och bryn i olja tills det fått fin färg. Använd en stor gryta. Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet. Låt sjuda under lock 2 timmar. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja.
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès