Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Rårörda Lingon | |
400 g | Vitkål | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
Pannkakssmet | ||
1 msk | Smör | |
5 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
8 dl | Mellanmjölk | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Potatis Fast | |
300 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Rotselleri | |
0,5 st | Purjolök |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pannkakssmet: Vispa samman ägg med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter.
Fyllning: Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla purjolöken grovt och skölj ordentligt. Lägg allt i en mindre långpanna eller ugnsfast form och blanda runt med oljan. Krydda med salt och peppar efter smak och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter. Lägg i en klick smör och rör runt så att hela formen eller pannan blir smord.
Ringla över pannkakssmeten och sätt tillbaka i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter.
Tillbehör: Skölj och skiva vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och lite salt.
Servera pannkakan varm med vitkålssallad och rårörda lingon.
Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 86 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Rårörda Lingon 660g Björnekulla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria