Louise spätta med kantareller och lingon
Louise Johansson

Louise spätta med kantareller och lingon

30 minEnkelt
886,65 kr
4 portioner58,22 kr per portion
Vår gästkock Louise Johansson bjuder på den här lättlagade och underbart goda fiskrätten i matkassen. En riktig festmåltid mitt i veckan! Tips! Tina fisken i kylen över natten om du köper fryst spätta.

Rödspätta
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFärska champinjoner
600 gRödspättafile
3 mskPepparrot Färsk
1 stGul lök
100 gLingon Fryst
1 krmSalt Fint
150 gKantareller
1 mskVitvinsvinäger
2 dlVispgrädde
0,5 stDill - färsk
2 mskRapsolja
Tillbehör
650 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Rödspätta: Salta fiskfiléerna och lägg på ett fat.

3

Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna och stek dem tillsammans med kantarellerna i olja tills vätskan dunstar, tillsätt sedan smör och lök och stek i ytterligare 2 minuter tills de är gyllene. Tillsätt grädde och vinäger och sjud på medelvärme utan lock tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

4

Torka av överflödig vätska från fisken och lägg ovanpå svampsåsen. Lägg på ett lock och ånga klart fisken, det tar cirka 4 minuter.

5

Skala och riv pepparrot och skölj och finhacka dill.

Strö lingon, dill och pepparrot över fisken och servera tillsammans med kokt eller pressad potatis i en skål vid sidan om.

Näringsvärde: 596 kcal, 38 g protein, 32 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell