Helgrillad halloumi med gremolata och primörsallad
Mari Bergman

Helgrillad halloumi med gremolata och primörsallad

40 minEnkelt
338,40 kr
4 portioner79,84 kr per portion
Att grilla hel halloumi är både enkelt och gott. Tunna skivor halloumi faller lätt ner mellan gallret så testa detta sätt istället. Servera med frisk och god gremolata och somrig sallad.

Sallad
2 krmSalt Fint
75 gSalladslök
250 gSparris Färsk
125 gRädisor
150 gSugarsnaps
180 gRomansallat, (1 st)
1 mskOlivolja
Halloumi
750 gHalloumi
1 stCitron - Eko
Gremolata
1 stPersilja - färsk
0,5 tskHonung
0,5 stCitron - Eko
2 mskOlivolja
0,25 tskSalt Fint
1 krmSvartpeppar
1 stBasilika - färsk
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Gremolata: Lägg basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, honung, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Mixa samman till en slät sås. Det går även att använda sig av en stavmixer.

2

Sallad: Skölj alla salladsingredienser.

3

Ta bort de träiga längst ner på sparrisen. Skär varje sparris i tre bitar diagonalt på längden. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna i max 1 min och knopparna i 30 sek. Sila av vattnet och spola sparrisen kall.

4

Skär rädisorna i kvartar. Strimla sugarsnaps och salladslök. Blanda samman alla ingredienser med romansalladen i en skål och ringla över olja. Smaka av med lite salt.

5

Halloumi: Grilla den hela halloumibiten ca 4-5 min/ långsida och 2 min/kortsida. Halvera citronen och grilla citronhalvorna ca 4-5 min.

6

Lägg upp den grillade halloumin på en skärbräda och skär i skivor. Ringla över gremolatan och pressa saften från de grillade citronhalvorna över salladen. Klart att servera.

Bild:

Nurlan Emir