Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 225 g | Haricot Verts Fryst | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| 200 g | Basmatiris | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Lax | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 0,5 st | Citron | |
| 0,5 msk | Spiskummin | |
| 0,5 dl | Tomatketchup | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 2 tsk | Chipotlepasta | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Lägg tinade laxfiléer tätt ihop i en ugnsfast form. Blanda ihop ketchup, chipotlepasta, honung, spiskummin, citronskal och saft i en skål. Bred pastan över laxfiléerna och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Koka morötterna ca 5 min. Tillsätt haricots vertsen och koka ytterligare ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt en liten klick smör och pressa i en liten vitlök. Smaka av med lite salt.
Servera den chipotlegratinerade laxen med ris och lättkokta grönsaker.
Näringsvärde: 510 kcal, 30 g protein, 18 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

13,95 kr /kg

57,00 kr /kg

162,50 kr /kg

54,24 kr /kg

31,96 kr /kg

279,50 kr /kg

29,17 kr /kg

129,00 kr /kg

59,95 kr /kg

217,27 kr /kg

924,24 kr /kg

111,90 kr /kg