Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttbullar | ||
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 msk | Röd Currypasta | |
150 ml | Kokosgrädde | |
0,5 dl | Vatten | |
1 krm | Spiskummin | |
250 g | Nötfärs | |
Spicy sallad | ||
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Lime | |
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Zucchini | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
1,5 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackingen.
Köttbullar: Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma 8 köttbullar och rulla dem i mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg.
Tillsätt kokosgrädde, vatten, röd curry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra i 7-10 min. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
Spicy sallad: Skölj zucchinin och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj gurkan och tärna den smått. Skala och finhacka löken och skölj och finhacka chilipepparn. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt fisksås, vit balsamvinäger, honung, olja, skal- och limesaft samt salt efter smak.
Servera de asiatiska köttbullarna i djupa tallrikar med ris och spicy sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 759 kcal. 37 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko