Gå vidare till huvudinnehåll
Ramen med svenska smaker
Mari Bergman

Ramen med svenska smaker

50 minEnkelt
445,80 kr
4 portioner 47,60 kr per portion
En ljuvlig ramenbuljong med gula ärtor, skogschampinjoner och grönkål. Toppa med ditt val av protein såsom kokta ägghalvor, ugnsstekt kyckling i skivor eller varför inte stekt krispig tofu.

Buljong
1 stBroccoli Färsk
250 gSkogschampinjoner
2 mskVitvinsvinäger
1 mskSirap Agave
125 gGrönkål
3 klyftaVitlök Vanlig
1,7 lVatten
250 gÄggnudlar
2 mskRapsolja
1 dlGula Ärtor
1 stChilipeppar Röd
2 stSchalottenlök
4 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
4 mskGrönsaksbuljong Eko
0,5 tskSalt
Topping
20 gAlger
1 stBladpersilja - färsk
50 gGroddar
Instruktioner
1

Buljong: Koka de gula ärtorna i saltat vatten i ca 20 min.

2

Skala och finhacka schalottenlök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar och skär champinjonerna i kvartar.

3

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära, chili och svamp på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt ärtorna och det kokande vattnet, buljong, soja, vitvinsvinäger och honung/agavesirap. Sjud under lock i ca 20 min.

4

Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Repa av blad från grönkålen (spara fyra hela grönkålsblad till topping).

5

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan kalla.

6

Topping: Lägg algsalladen i blöt och skölj groddarna.

7

Buljong: Tillsätt broccoli och grönkålsblad i ramenbuljongen och sjud i 2 min.

8

Servering Sila av vattnet från algerna. Fördela nudlar och hela grönkålsblad i soppskålar. Tillsätt buljongen och toppa med algsallad, groddar, persilja och ditt val av protein.

Välj protein: · Kokta ägghalvor · Ugnsstekt kyckling i skivor · Stekt krispig tofu

Bild:

Charlie Drevstam