Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
50 g | Ruccolasallat | |
0,5 msk | Vinäger | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 dl | Vispgrädde | |
1,5 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 st | Hönsbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,66 st | Oregano - färsk | |
600 g | Kycklingfile | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Vatten | |
Till servering | ||
3 dl | Basmatiris |
Koka ris enligt förpackningen anvisningar.
Oreganokyckling: Skala och hacka vitlöken. Repa (dra av bladen från kvistarna) och hacka oreganon. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med vitlöken. Salta och peppra direkt i pannan. Rör ner grädde, vatten, buljong, oregano och balsamvinäger i stekpannan och låt allt koka i ca 5 minuter, gärna under lock.
Gurksallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar. Skölj ruccolan. Blanda ihop gurkan med ruccolan och smaksätt med olja och vinäger.
Servera kycklingen med ris och sallad.
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko