Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pastagratäng | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Zucchini | |
| 0,5 msk | Basilika - torkad | |
| 120 g | Bacon Skivat | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 msk | Torkad oregano | |
| 300 g | Strozzapreti | |
| Äggstanning | ||
| 250 g | Ricottaost | |
| 4 st | Ägg | |
| 50 g | Riven Ost | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 2 dl | Mellanmjölk | |
| Morotssallad | ||
| 0,5 st | Gul lök | |
| 300 g | Vanliga morötter | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och strimla bacon. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alltsammans på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano och salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med grönsaks- och baconfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Morotssallad: Skala och riv morötter och skala och finhacka lök. Blanda i en skål och tillsätt honung, balsamvinäger, olja och en nypa salt.
Servera pastagratängen med morotssalladen.
Näringsvärde: 742 kcal, 33 g protein, 37 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

49,83 kr /kg

44,95 kr

30,00 kr /kg

56,25 kr /kg

98,00 kr /kg

4,20 kr /st

193,00 kr /kg

13,30 kr /l

19,67 kr /kg

13,95 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

33,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,95 kr

3,99 kr /l

111,90 kr /kg

187,80 kr /l
