Gå vidare till huvudinnehåll
Tuna melt sandwich
Mari Bergman

Tuna melt sandwich

20 minEnkelt
182,20 kr
4 portioner 27,23 kr per portion
Den virala tonfiskmackan är det perfekta mötet mellan krämig tonfiskröra och smält ost, innesluten i stekt surdegsbröd. En varm, mättande smörgås som både känns enkel och lyxig – lika god till frukost, lunch och till en snabb middag. Det här receptet ingår i Mathems koncept - vardagsräddare Se alla våra recept för ”vardagsräddare” här.
Ingredienser
300 gTonfisk i Vatten
1 stjälkStjälkselleri
0,5 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
0,75 dlMajonnäs
0,5 stCitron
2 krmChiliflakes
300 gSurdegsbröd, 8 st skivor
200 gCheddarost i Skivor
Instruktioner
1

Lägg tonfisken i en bunke och finfördela den med en gaffel.

2

Finhacka selleri, rödlök och persilja och tillsätt till tonfisken. Tillsätt majonnäs, citronsaft och chilliflakes. Smaka av med salt och peppar.

3

Täck hälften av brödskivorna med cheddarost. Fördela tonfiskröran ovanpå osten. Lägg på ytterligare ett lager ost och lägg på resten av brödskivorna.

4

Stek mackorna i mycket smör på båda sidor i en stekpanna tills de har fått en riktigt frasig yta och osten har smält ordentligt. Skär upp och servera genast!

Bra att ha hemma: salt, svartpeppar och smör

Bild:

Susanna Blåvarg