Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chili con carne | ||
380 g | Vita Bönor Stora | |
1 st | Köttbuljong | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Chilipulver | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Romansallat | |
200 g | Tacochips | |
50 g | Riven Texmexost | |
Guacamole | ||
1 msk | Citron | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Salt | |
2 st | Avokado | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Chili con carne: Skala och ?nhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp en gryta med lite olja och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning. Krydda med paprikapulver, basilika, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, honung, krossade tomater, buljong och vatten. Låt grytan stå och puttra under lock ca 5- 10 min. Sila av bönorna och tillsätt dem i grytan.
Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med yoghurten och pressa i citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servera chili con carnen tillsammans med guacamolen, nachochips, strimlad sköljd sallad och lite ost på toppen.
Näringsvärde: Kcal: 700 Fett: 37 g Protein: 37 g Kolhydrater: 50 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria